Nieuws

Waardoor werd je een betere ondernemer?

Waar we bij PURE Ondernemers goed in zijn is elkaar stimuleren door persoonlijke ervaringen te delen. Dat deden we vrijdag 23 mei jl. aan de hand van de vraag: Van welke situaties, momenten en mensen heb je iets geleerd als ondernemer en hoe heeft dat jouw manier van ondernemen beïnvloed? Vatten we de discussies in de verschillende groepjes samen in tips, dan is dit de uitslag: Blijf als ondernemer altijd in beweging. Treed alle mensen en mogelijkheden steeds met vertrouwen tegemoet. Durf nee te zeggen als een persoon of opdracht niet bij je past. Zorg bij samenwerking dat de persoon en zijn/haar visie en doel bij je past. Leg afspraken over die samenwerking vast. Last but not least: Accepteer onzekerheid als de enige zekerhe...

LEES MEER »

mijnretail.nl gaat snel

Vrijdag 9 mei vertelden Hans en Dick enthousiast over de ontwikkelingen rondom mijnretail.nl, het nieuwe webconcept van Zoso voor retailers. Er komt ook een variant voor complete winkelgebieden onder de naam mijnwinkelgebied.nl. Hans en Dick zijn met verschillende partijen in gesprek over toepassing van beide concepten. Ze houden ons op de hoogte.

LEES MEER »

Inspireren tot medeverantwoordelijkheid. Hoe doe je dat?

Michiel van Vliet liet ons in twee korte sessies kennismaken met de Roos van Leary en het teamdoelmatigheidsmodel, toegepast op het thema 'inspireren tot mede verantwoordelijkheid'. Hoe die je dat nou? Zowel thuis in je gezin als met je medewerkers in je bedrijf? Daar is het laatste nog niet over gezegd. Met de achtergrondinformatie van Michiel kunnen we in onze iegen praktijk allemaal ons voordeel doen met de nieuwe kennis.

LEES MEER »

PURE Ondernemers op eigen kracht verder

Met het faillisement van Red Peppers stonden we voor de keuze, hoe nu verder? Omdat we allemaal veel waarde hechten aan de relaties en het opgebouwde vertrouwen in de groep, besluiten we in Helmond op eigen kracht verder te gaan. De oprichting van onze nieuwe vereniging PURE Ondernemers was dankzij een aantal actieve leden, zoals notaria Miranda van den Broek, snel geregeld. We kijken allemaal uit naar mogelijke nieuwe leden om ons netwerk mee aan te vullen. Verder blijven we contacten onderhouden met de andere ex-Redpepper netwerken uit de regio.

LEES MEER »

PURE Ondernemers doen

Op zaterdag 22 maart jl. stak een delegatie van PURE Ondernemers de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Pedagogisch Centrum D'en Hoef in Lierop had een mooi lijstje klussen voor ons opgesteld. We kregen alles voor elkaar. Er staat nu een mooie houten uitkijktoren in het klimbos die kinderen zelf naar hartelust kunnen aanpassen. We hebben hout gesprokkeld en Bas zorgde voor een mooi afdak waaronder het kan worden opgeslagen. We hebben draden gespannen, een goal opgeknapt en een laarzenrek gemaakt. De gastvrije ontvangst door Hansje Welten maakten het tot een heerlijke dag met een mooi resultaat.

LEES MEER »
1234volgende »