Nieuws

Pure Ondernemers en micro influencers

Anouk van Mierlo verzorgde een presentatie over micro influencers. Anouk is student aan Fontys Hogeschool Communicatie. Zij zit in laatste jaar en is afgelopen periode bezig geweest met het schrijven van een paper over micro influencers. Micro influencers zijn kleine influencers die zich richten op een niche (een specifiek afgebakend marktsegment). De markt van influencer marketing wordt steeds groter. Influencers zijn namelijk erg betrouwbaar voor de consument en het is dus een slim marketingmiddel om in te zetten. Micro influencers zijn een nieuw begrip in de influencers marketing. Influencermarketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op bepaalde personen die online een grote achterban hebben. Deze ‘influence...

LEES MEER »

Nieuwjaarsdiner 2019 Pure Ondernemers

Nieuwjaarsdiner 2019 Pure Ondernemers 4 januari 2019 genoot de Ondernemersvereniging Pure Ondernemers van een fantastisch diner in Restaurant Sicilia in Helmond. De partners werden door de leden met een elevator pitch aan de groep kort en krachtig voorgesteld. Aangezien na elke gang er een paar stoelen werd opgeschoven, heeft iedereen wel met elkaar een praatje kunnen maken. Voor herhaling vatbaar!  

LEES MEER »

Pure en de Roos van Leary

Weer een bijzonder boeiende bijeenkomst gehad op 23 november 2018. Maartje Raeskin van Co-Counsel maakte aan de hand van een vragenlijst in je eigen gedrag in een bepaalde situatie inzichtelijk. Op basis van de antwoorden moesten de aanwezigen dan een diagram (Roos van Leary) maken om bewust keuzes te kunnen maken in actie en reactie. Alles met als doel: effectiever communiceren. Een hand-out, de vragenlijst en een verdere uitleg kunnen worden aangevraagd via e-mail. 

LEES MEER »

Communicatiestijlen

Wat is jouw communicatiestijl? Ton van den Boomen nam ons 26 oktober als coach mee naar de wereld van communicatiestijlen. Na een korte presentatie werden de aanwezigen al snel verleid om het communicatiekwadrant te kiezen dat het beste bij hen als mens past.  Over een aantal weken komt Ton met tips hoe om te gaan met mensen die een andere communicatiestijl-voorkeur hebben.  

LEES MEER »

Klanten werven 30 maart 2018

Klanten werven Het thema van 30 maart was klanten werven. Na een korte inleiding wat we daar allemaal onder verstaan, gaven enkele collega-ondernemers aan wat zij doen om nieuwe klanten te werven. Veel creatieve ideeën werden naar voren gebracht. Vooral Joost werd voor zijn dierenwinkel bedolven onder de tips. Voor businss-too-business ligt het allemaal wat lastiger. En dan vooral als je diensten verkoopt.  Aan de orde kwam o.a. personal branding, reclame maken, netwerken, content marketing, e.d. Belangrijke leerpunten waren Weet eerst wie je doelgroep is. Bepaal dan hoe je deze doelgroep het best kunt bereiken. Pas dan kies je voor het beste middel om nieuwe klanten te werven. En meet vervolgens of dit werkt en pas ev...

LEES MEER »

Bijeenkomst met de AVG als thems op 2 maart 2018

De bijeenkomst van 2 maart 2018 stond in het teken van de nieuwe wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die ingaag per 25 mei 2018. Deskundige Maartje Biemans bracht ons op de hoogte over de meest relevante zaken van deze nieuwe privacywet.  Op begrijpbare wijze gaf ze praktische tips waar elke ondernemer mee te maken krijgt en iets mee moet. Een handige handout maakte haar betoog compleet.  Gezien de grote aandacht en de gestelde vragen, was ook deze bijeenkomst weer een mooi succes.

LEES MEER »

Pure Ondernemers bezoeken Strijp S

Pure Ondernemers bezoeken Strijp S 2 februari ontbeten we in Grandcafé de Stip op Strijp S. Na het ontbijt bezochten we het voormalige Videolab, waar Maarten Bijleveld met Incassoplein kantoor houdt. Maarten verzorgde in rap tempo een rondleiding en presentatie over Strijp en showde ons zijn kantoorruimte.   Al met al weer een inspirerende ochtend!        

LEES MEER »

Pure Kerstlunch 2017

Kerstlunch 2017 22 december hebben we genoten van een uitstekend verzorgde lunch bij Il Borgo in Helmond. Voor herhaling vatbaar. Diverse thema;s kwamen aan bod. Bas stelde bijvoorbeeld een zoekvraag over het realiseren van meer uitstraling van zijn verkooplocatie en Theo sneed het thema 'kunst' nog eens aan. Wellicht dat we daar binnenkort nog eens op terug kunnen komen.   Degene die helaas afwezig waren: de toespraak kunnen jullie er nog eens op nalezen...  

LEES MEER »

Belasting eindejaarstips 2017

Eindejaarstips 2017 Theo van Eijk is Pure Ondernemers-lid en mede-oprichter van Accorde Accountants. Tijdens onze bijeenkomst van 8 december gaf Theo op kenmerkende wijze de aanwezigen allerlei belastingtips met het oog op het nieuwe jaar. Voor iedereen zaten er een of meerdere belastingbesparende tips tussen. Bedankt Theo! En als er nog vragen zijn, dan kunnen we gerust met Theo contact opnemen.  

LEES MEER »

Valkuilen bij re-integratie van zieke werknemer

9 Valkuilen bij re-integratie van de zieke werknemer 24 november 2017 praatte Gon van den Boomen-Meeuwissen ons bij over  9 veel voorkomende valkuilen bij de re-integratie van zieke werknemers. Waar moet je zeker op letten? Wat moet je zeker doen? Wat moet je zeker laten? Gon, senior jurist, juridisch adviseur en auteur op het gebied van arbeidsrecht, legde de aanwezigen stellingen voor en vroeg vervolgens of deze stelling waar of niet waar was. Maar al te vaak hadden de aanwezige ondernemers én werkgevers het bij het verkeerde eind. Alles bij elkaar was het weer een uitermate boeidende bijeenkomst.  

LEES MEER »