Nieuws

Inzicht in Mindfulness

William van Hoeck van AMA training gaf 8 april de aanwezige leden (en gasten) een inkijkje in de wereld van mindfulness. De PowerPointpresentatie is hier te downloaden... 

LEES MEER »

Inleiding in cryptovaluta

Cryptovaluta voor dummies... Rens Baggermans gaf een heldere presentatie over wat en hoe van cryptovaluta. Hij gaf antwoord op vragen als: Wat zijn het eigenlijk? Hoe worden ze verhandeld? Wat te doen als je voorzichtig wat wilt kopen? En wat te doen als je er meer vanaf wilt weten?   Geïnteresseerden kunnen zijn presentatie (Powerpoint) downloaden.   Goed verhaal, Rens!  

LEES MEER »

Ondernemersboekenmarkt oktober 2021

De ondernemersboekenmarkt van 8 oktober 2021 leidde niet alleen tot legere én vollere boekenkasten, maar ook tot de nodige hilariteit. Vooral omdat de gulle schenkers werden geacht hun meegebrachte boeken aan te prijzen en ook omdat sommige meenden te moeten aangeven wie welk boek zou moeten lezen.   Menig boek is van eigenaar gewisseld... dat moet toch echt wel leiden tot een enorme omzet- en winsttoename én persoonlijke ontwikkeling :)  

LEES MEER »

Pure Ondernemers lunchwandeling

De Coronaregels lieten het niet toe om samen te ontbijten; dus maar een coronaproof wandeling en lunch georganiseerd op vrijdag 9 maart.  Erg leuk, goede gesprekken twee-aan-twee onderweg op het Laarzenpad op de Strabrechtse heide. Praten was niet altijd mogelijk; zo nu en dan moest er aardig geploeterd worden.   Tom had zowel de route uitgekozen als de lunchpakketjes geregeld. Netjes verpakt in een Pure Ondernemers rugzak. Wel done. Samen buiten bij de schaapskooi verobberd...  Voor herhaling vatbaar.    

LEES MEER »

Nieuwjaarsborrel 2021 groot succes

De nieuwjaarsborrel van 15 januari 2021 was leuk en succesvol. Weliswaar online, maar dat mocht de pret niet drukken. Maarten had zorggedragen voor een goed gevulde borrelbox en er was enthousiast ingeschreven op de Quiz-vragen. De antwoorden leidden niet alleen tot een nog beter inzicht in elkaars activiteiten, maar leidden ook tot de nodig hilariteit. Al met al: een leuke online bijeenkomst. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn: Jammer dan ;) De antwoorden op de quizvragen zijn nergens te downloaden (vanwege privacyredenen zullen we maar zeggen) De winnaar van de nieuwjaarsquiz 2021 is: Ferre. Een gepast cadeau volgt z.s.m. als we elkaar weer live kunnen ontmoeten.

LEES MEER »

Ivon Geurts van Kessel - oamkb Asten

Nadere kennismaking met Ivon Geurts van Kessel en Belastingplan 2021   Afgelopen vrijdag heeft Ivon (oamkb Asten) ons wat meer met haar laten kennismaken. Het ‘rondje hobby’s’ waarbij iedereen iets over de hobby’s van de buurman/vrouw moet vertellen, was heel verrassend…   Na een nadere persoonlijke kennismaking gaf Ivon ons een helder en begrijpelijk overzicht van het Belastingplan 2021. Alhoewel het nog door de Tweede en de Eerste Kamer moet, weten we ongeveer wat er op ons afkomt én hoe we daar dit jaar nog eventueel op kunnen voorsorteren.   Geïnteresseerd om deze presentatie (nog een keer) in te zien? Dat kan!    Presentatie downloaden  

LEES MEER »

Handvatten om beter te ondernemen

Twee Pure Ondernemers-adviseurs hebben samen gezeten en zijn vanmorgen gekomen met een aantal handvatten om beter te ondernemen.    Ivon Geurts van Kessel doet dan als accountant/adviseur en Edwin Joostenals bedrijfsadviseur. Samengevat zijn er een aantal belangrijke pijlers waar je rekening mee dient te houden: Omzet Kosten Capaciteit   Daar waar ondernemers zicht snel richten op kosten heeft deze groep vaak de minst significante impact. Het is met name belangrijk om te weten hoe je je omzet kan verhogen en welke capaciteit je aan kan. Het gaat uiteindelijk zelden om het uurtarief dat je vraagt, maar des te meer om de toegevoegde waarde die je creëert.    Yvon legde ons haarfijn uit hoe je de k...

LEES MEER »

Eerste na corona ontbijt Pure Ondernemers

Eerste na Corona-ontbijt Op 5 juni vond weer een eerste live Pure Ondernemers ontbijt plaats. Hotel Westende had voorzien in ontbijttableaus in plaats van een buffet en had de tafelschikking gebaseerd op 1,5 meter. Uiteraard kwam de Corona-crisis ook uitgebreid aan bod. Zoals het er nu naar uitziet zónder al te veel financiele gevolgen voor alle leden.   

LEES MEER »

Eerste videobijeenkomst Pure Ondernemers

Ook de Pure Ondernemers kwamen uiteraard de laatste 6 weken niet bij elkaar. Geen gezamelijk ontbijt dus. Aangezien we tóch elkaars ervaringen en ideeen wilde delen, hebben we 24 april 2020 onze eerste videomeeting georganiseerd. En dan niet om 07.30 uur maar om 16.00 uur. Alle leden ontvingen de dag van tevoren een borrelpakket (Maarten bedankt voor de organisatie). Iedereen was op afstand aanwezig. Mede door de technische begeleiding van Dick!

LEES MEER »

Aandachtspunten testament

Martien Giebels is ICR Erkend Nalatenschapscoach. Hij bracht ons op 28 februari 2020 weer op de hoogte van (on)mogelijkheden van een testament. Hij ging o.a. in op de belangrijkste aandachtspunten en overwegingen die je moet maken. Interessant! Martien komt binnenkort nog terug op verder in te zoomen op het Levenstestament.

LEES MEER »
« vorige12345